فرزعلیان کارشناس روابط کار و تامین اجتماعی: افرادی که در انحصار وراثت بیمه تامین اجتماعی سهم میبرند شامل همسر، فرزندان و پدر و مادر متوفی هستند؛ البته شرایطی برای دریافت سهم مستمری وجود دارد و سهم هر یک از این افراد با یکدیگر متفاوت است. سهم فرزند دختر متوفی ۲۵ درصد از کل حقوق بازنشستگی […]
فرزعلیان کارشناس روابط کار و تامین اجتماعی:
افرادی که در انحصار وراثت بیمه تامین اجتماعی سهم میبرند شامل همسر، فرزندان و پدر و مادر متوفی هستند؛ البته شرایطی برای دریافت سهم مستمری وجود دارد و سهم هر یک از این افراد با یکدیگر متفاوت است.
سهم فرزند دختر متوفی ۲۵ درصد از کل حقوق بازنشستگی است؛ البته این سهم زمانی به فرزند دختر تعلق میگیرد که وی فاقد شغل و همسر باشد؛ همچنین در صورت فوت پدر و مادر، سهم فرزند دختر دو برابر میشود.
سهم اولاد ذکور متوفی نیز مشابه سهم دختران، همان ۲۵ درصد است؛ البته فرزند ذکور باید سنی کمتر از ۱۸ سال داشته باشد یا نامه اشتغال به تحصیل ارائه دهد؛ همچنین اولاد ذکوری که به علت نقص عضو یا بیماری قادر به کار نباشند مشمول دریافت مستمری متوفی خواهند بود.
سهم فرزندخوانده متوفی:
انحصار وراثت بیمه تامین اجتماعی شامل فرزند خوانده متوفی نیز میشود؛ در این موارد فرزند خوانده حکم فرزند حقیقی را داشته و از تمامی حقوق قانونی برخوردار است؛ بنابراین در رابطه با فرزند خوانده همان شرایط فرزندان دختر و پسر برقرار خواهد بود.
سهم همسر متوفی:
در صورتی که متوفی زن باشد، شوهر زمانی مشمول دریافت مستمری وی میشود که تحت تکلف زن بوده و سنی بیشتر از ۶۰ سال داشته باشد؛ همچنین مردان از کار افتاده، از مستمری متوفی برخوردار میشوند؛ در این موارد سهم شوهر ۵۰ درصد از مستمری متوفی است.
در صورتی که متوفی مرد باشد، همسر وی از حقوق بازنشستگی ایشان ۵۰ درصد سهم میبرد؛ اگر متوفی دارای چند همسر دائمی باشد، ۵۰ درصد از کل حقوق بازنشستگی به طور مساوی بین آنها تقسیم میشود؛ همچنین طبق بند ۱ ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده، در صورت ازدواج مجدد همسر، مستمری وی قطع نمیگردد.
سهم پدر و مادر متوفی:
والدین تحت تکلف متوفی در صورت از کار افتادگی یا سالخوردگی از مستمری متوفی سهم میبرند. در این موارد سن مادر باید بیشتر از ۵۵ سال و سن پدر بیشتر از ۶۰ سال باشد؛ والدینی که مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی هستند از مستمری متوفی سهم نمیبرند.