شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-05-17
کد خبر: 4749 |
تاریخ انتشار : ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۴۸ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به بهانه روز روابط عمومی، ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ را به رخداد تلخ بندر شهید رجائی گره می زنیم از این منظر که روابط عمومی در میانه بحران ها چگونه می تواند، نام سازمان را برافراشته نگاه دارد. از آنجا که صنعت بیمه پوشش دهنده خطرات و ریسک هاست، به صورت ماهوی تحت تاثیر بحرانها قرار […]

به بهانه روز روابط عمومی، ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ را به رخداد تلخ بندر شهید رجائی گره می زنیم از این منظر که روابط عمومی در میانه بحران ها چگونه می تواند، نام سازمان را برافراشته نگاه دارد.
 
از آنجا که صنعت بیمه پوشش دهنده خطرات و ریسک هاست، به صورت ماهوی تحت تاثیر بحرانها قرار دارد، بحران هائی که می تواند زائیده خطاهای انسانی و یا در نتیجه قهر طبیعت باشد. اینجاست که شرکتهای بیمه تار و پودشان با بحرانهای حادث شده در هم آمیخته است. به گونه ای که هر جا ریسک و خطر باشد، پای صنعت بیمه هم در میان است. در این راستا به نظر می رسد، صنعت بیمه بیش از سایر بازار های مالی باید خود را برای موقعیت های بحرانی مهیا کند.
فاجعه بندر شهید رجائی که اخیرا به وقوع پیوست، مثال واضحی است که نشان می دهد، صنعت بیمه از سایه سنگین بحران ها در امان نیست، حوادثی که می تواند حتی به یک بحران ملی بدل شود.در فاجعه سهمگین بندر شهید رجائی ، شرکتهای بیمه بسیاری تحت تاثیر قرار گرفتند و صنعت بیمه یکی از بزرگترین نهادهائی بود که در کشاکش این حادثه درگیر ماجرا بود.
حادثه اسکله شهید رجایی تنها یک نمونه کوچکی بود از بحران هایی که صنعت بیمه را درگیر خود می کند، اینجاست که شرکتهای بیمه می توانند این بحران را به خوبی کنترل کنند و حتی با پرداخت به موقع خسارت و همراهی با زیان دیدگان ازین تهدید برای خود فرصتی برای توسعه فرهنگ بیمه بسازند.
اما مهمترین بخش سازمان که می تواند نقش بهینه ای در مدیریت و کنترل بحران داشته باشد، بی شک روابط عمومی است، همان بخشی که رابط میان اجزاء سازمان و کلیه ذینفعان است.پر واضح است که روابط عمومی می تواند به عنوان بازوی امین سازمان به سبب کارکردی که دارد سازمان را در مسیری هدایت کند که ضمن مدیریت بحران، شرکت بیمه را به سمت ظرفیت سازی هدایت کند.
به طور مثال در حوادثی مانند بندر شهید رجائی که از زاویه بیمه ، حادثه ای فاجعه آمیز و از بعد کلان، حادثه ملی تلقی می شود، نقش فعال روابط عمومی ها از چند زاویه مشهود است.
حضور موثر در محل حادثه
روابط عمومی به عنوان بازوی تعاملی سازمان، در زمان رخدادهای سهمگین می تواند با حضور به موقع در محل حادثه کارکردهای موثری را ایفا کند، از جمله تعامل با ذینفعان و خسارت دیدگان. به عبارتی ضمن اینکه می تواند حس اطمینان در بیمه گذاران ایجاد کند ، قادر است سازمان را از نیازهای بیمه گذاران اگاه کند که بدون شک روابط عمومی با استفاده از ظرفیتهای خود می تواند این مهم را به بهترین شکل به انجام رساند چرا که روابط عمومی همان طور که اشاره شد حلقه واسط میان ذینفعان و مدیران سازمان است.
تهیه گزارش های تکمیلی برای شفافیت  اذهان عمومی
مسلما در زمانه بحرانها، به دلیل اینکه افکار عمومی تحت تاثیر حادثه ای فاجعه بار قرار گرفته، هم بازار شایعات داغ است و هم به دلیل خساراتی که ایجاد شده، برند شرکت بیمه می تواند تحت تاثیر قرار بگیرد. اینجاست که نقش مهم دیگر روابط عمومی به ظهور می رسد و آن چیزی نیست جز تهیه اخبار شفاف و اطلاع رسانی پایدار از روند پرداخت خسارات و اقدامات شرکت بیمه.
این اطلاع رسانی از دو جهت حائز اهمیت است؛ اول اینکه سبب ایجاد حس اطمینان در بیمه گذاران می شود چرا که با انتشار این اخبار موجی از اطمینان ایجاد می گردد چرا که نشان می دهد، شرکت بیمه در حال پیگیری حادثه برای پرداخت سریع خسارات است، از طرف دیگر شفاف سازی در فرایند اطلاع رسانی مانع انتشار اخبار مبتنی بر شایعه و غیر واقعی می شود که ممکن است که ذهن بیمه گذار را آشفته و مضطرب کند.
 بی تردید این اطلاع رسانی شفاف می تواند موجب تقویت برند شرکت بیمه و احساس اطمینان و آرامش خاطر در بیمه گذار شود، در واقع همان شعاری که برخی شرکتهای بیمه سر می دهد؛ یعنی بیمه کنار شماست، با این اقدامات به بروز و ظهور می رسد.
ایفا مسئولیتهای اجتماعی
سازمانهای مختلف در زمان بروز بحران ها، ضمن اینکه باید به تعهدات مالی خود برای پوشش خسارتها متعهد باشند از طرفی پرداختن به مسئولیتهای اجتماعی را هم می توانند در دستور کار قرار دهند.ایفا مسئولیتهای اجتماعی در سازمالن های مختلف همیشه می توانسته نقش تکمیل کننده تقویت شهرت ان ها در پی داشته باشد.
و البته که روابط عمومی ها به عنوان یک رکن مهم سازمان می توانند در تکمیل پازل فعالیتهای شرکتهای بیمه در خدمت رسانی به زیان دیدگان، با ایفا مسئولیتهای اجتماعی نقش موثری در تقویت برند شرکتهای بیمه داشته باشند.
به طور واضحی، حادثه بندرعباس فرصت مناسبی است تا شرکتهای بیمه از بعد مسئولیت اجتماعی در کنار زیان دیدگانی باشند که مال و جان و شغل و خودرو خود را از دست داده اند. از نگاهی دیگر پرداختن به مسئولیتهای اجتنماعی در کنار پرداخت به موقع خسارت می تواند پازل اعتماد سازی در مشتری بیمه را تکمیل کند.
مدیریت بحران دیجیتال

در روزگاری که هوش مصنوعی و ابزار های آی تی در پهنه زندگی انسان ها حرف اول را می زند، در جائی که از روابط عمومی و مدیریت بحران سخن به میان می آید نمی توان از نقش ابزارهای دیجیتال غافل بود.
بدون شک در شرایط بحرانی، میزان اخبار غیر واقعی و هیجانی که در شبکه های اجتماعی منتشر می شود بیش از حد انتظار است، در این راستا روابط عمومی شرکت بیمه می تواند، در بستر دیجیتال با تولید کلیپ، ویدئو و پادکستهای اگاهی بخش کنترل فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را در دست گیرد، این تولیدات باید در مسیر تولید محتوای مطلوب، آگاهی بخش و شفاف باشد.
نقش بی بدیل سندیکائی
بی شک مدیریت بحران و کنترل شرایط فاجعه امیز با رفتارهای سندیکائی بیشتر به نتیجه غائی منتج می شود. در همین زمینه هماهنگی و انسجام روابط عمومی شرکتهای بیمه در سندیکای بیمه گران و کارگروه مربوطه می تواند به تصمیمات جمعی منتهی شود که فرایند اطلاع ر سانی در شرایط بحرانی را تسهیل و تعمیق بخشد.

منبع خبر ( روابط عمومی بیمه آسماری ) است و پایگاه خبری بیمه 24 در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 4749 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  90004519  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری بیمه 24 مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری بیمه 24 در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید