چهارشنبه, ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-13
کد خبر: 3481 |
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۷:۲۱ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

✏️📕 یادداشت روز 《مردم مدیون شرکت‌های بیمه نیستند!؟》 🔸 سکاندار صریح‌اللهجه و بی‌تعارف وزارت اقتصاد، که معمار خصوصی‌سازی در صنعت بیمه پس از انقلاب ۵۷ بوده، در مراسم معارفه مدیر عامل جدید بیمه ایران، آقای دکتر علی جباری، جمله‌ای خطاب به صنعت بیمه گفت. ایشان با صراحت لهجه به نقد ساختاری پرداخت که خود قبلاً […]

✏️📕 یادداشت روز

《مردم مدیون شرکت‌های بیمه نیستند!؟》

🔸 سکاندار صریح‌اللهجه و بی‌تعارف وزارت اقتصاد، که معمار خصوصی‌سازی در صنعت بیمه پس از انقلاب ۵۷ بوده، در مراسم معارفه مدیر عامل جدید بیمه ایران، آقای دکتر علی جباری، جمله‌ای خطاب به صنعت بیمه گفت. ایشان با صراحت لهجه به نقد ساختاری پرداخت که خود قبلاً دو دوره بالاترین مقام ارشد آن بوده است. این نقد روشنی از سیستم‌های زیر مجموعه وزارت اقتصاد، نقطه مثبت دکتر همتی محسوب می‌شود.

🔹 در معارفه رئیس کل جدید بیمه مرکزی، ایشان کاهش سهم بازار یک شرکت بیمه و ترجیح بخش خصوصی بر دولتی در صنعت بیمه را نقد کرد. بخش خصوصی بیمه در ایران هنوز به سطح آنچه در بازارهای کشورهای توسعه‌یافته است، نرسیده است.

🔸در اوایل دهه ۸۰، دکتر همتی بازگشت شرکت‌های بیمه خصوصی به بازار را پیگیری می‌کرد. اما پس از بیست سال، این زاویه دید تازه را به ما داده است که مدیریت شرکت‌های بیمه دولتی و خصوصی تفاوت چندانی ندارند. وقتی سهامداران ۲۰ سال پیش با سرمایه‌های اندک صاحب شرکت‌های بیمه شدند و اکنون سرمایه‌های عظیمی دارند، به اصول بازاریابی و بیمه‌گذار محوری کمتر توجه می‌کنند.

🔹 دکتر همتی می‌داند تا زمانی که سهامداران شرکت‌های بیمه کپتیو تصمیم‌گیر هستند، نمی‌توان امیدی به حمایت صنعت بیمه از قوانین توسعه داشت. حاکمیت شرکتی که بیشتر به اصالت سرمایه اهمیت می‌دهد، مانعی در برابر نقش‌آفرینی علمی و دانش‌محور صنعت بیمه است.

🔸این رویکرد، بیمه‌گذاران را به حاشیه می‌راند و صنایع را در خطر عقب‌ماندگی قرار می‌دهد. از دکتر همتی انتظار می‌رود که به آسیب‌شناسی و رفع گلوگاه‌های کپتیو بپردازد وگرنه تداوم همین رویکرد، تغییر چشمگیری نخواهد آورد.

🔹 تفکرات سنتی، تفاوت معناداری بین ساختار دولتی و خصوصی نمی‌گذارد. وقتی ناکارآیی هزینه‌ها را از ۶ درصد به ۱۳ درصد افزایش داده و تمامی ذینفعان ناراضی هستند، آش همان آش و کاسه‌ هم همان کاسه می‌ماند. آیین‌نامه‌های مترقی ۱۰۵ و ۱۰۷ می‌توانند ظهور استارتاپ‌های خلاق در مدیریت ریسک و بیمه را تسهیل کنند، اما شرکت‌ها همچنان به روندهای سوداگرانه کوتاه‌مدت پایبندند.

🔸بدون تردید، اگر این روند اصلاح نشود، ده سال دیگر نیز وزیر محترم اقتصاد همان جمله معروف را تکرار خواهد کرد: «مردم مدیون شرکت‌های بیمه نیستند.»

سه‌شنبه: ۱۵ / ۸ / ۱۴۰۳  

حمید رضا حاجی اشرفی

منبع خبر ( ) است و پایگاه خبری بیمه 24 در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 3481 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  90004519  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری بیمه 24 مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری بیمه 24 در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید