چهارشنبه, ۲۵ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-10-16
کد خبر: 3349 |
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۹:۲۷ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

 ورشکستگی‌‌‌های بزرگ بانک‌ها در جهان اغلب به دلیل سوءمدیریت، قرار گرفتن در معرض ریسک‌‌‌های بیش از حد، بحران‌های مالی و عدم‌توانایی در مدیریت دارایی‌‌‌ها و بدهی‌‌‌ها رخ داده‌‌‌اند. در ادامه به برخی از بزرگ‌ترین ورشکستگی‌‌‌های بانک‌ها و دلایل آنها اشاره می‌‌‌کنیم:  ۱) لمان برادرز (Lehman Brothers) – ۲۰۰۸ بانک سرمایه‌گذاری آمریکایی لمان برادرز در سال […]

 ورشکستگی‌‌‌های بزرگ بانک‌ها در جهان اغلب به دلیل سوءمدیریت، قرار گرفتن در معرض ریسک‌‌‌های بیش از حد، بحران‌های مالی و عدم‌توانایی در مدیریت دارایی‌‌‌ها و بدهی‌‌‌ها رخ داده‌‌‌اند. در ادامه به برخی از بزرگ‌ترین ورشکستگی‌‌‌های بانک‌ها و دلایل آنها اشاره می‌‌‌کنیم: 

۱) لمان برادرز (Lehman Brothers) – ۲۰۰۸

بانک سرمایه‌گذاری آمریکایی لمان برادرز در سال ۲۰۰۸ در جریان بحران مالی جهانی ورشکسته شد. این بانک به شدت در اوراق بهادار مرتبط با وام‌‌‌های مسکن با کیفیت پایین (Subprime mortgages)  سرمایه‌گذاری کرده بود. سقوط بازار مسکن باعث کاهش ارزش این دارایی‌‌‌ها شد و به دلیل افزایش بدهی‌‌‌ها و ناتوانی در بازپرداخت، لیمان برادرز در نهایت ورشکسته شد. این ورشکستگی نماد بحران مالی سال ۲۰۰۸ بود.

۲) واشنگتن میوچوال (Washington Mutual) – ۲۰۰۸

واشنگتن میوچوال، بزرگ‌ترین موسسه پس‌‌‌انداز و وام آمریکا، در سال ۲۰۰۸ به دلیل بحران مالی ناشی از سقوط بازار مسکن و وام‌‌‌های مسکن با ریسک بالا ورشکسته شد. واشنگتن میوچوال به شدت در وام‌‌‌های ریسک‌‌‌دار و بدون ضمانت کافی سرمایه‌گذاری کرده بود و نتوانست پس از کاهش قیمت مسکن و افزایش نرخ نکول وام‌‌‌ها، وضعیت خود را بهبود بخشد. این ورشکستگی بزرگ‌ترین ورشکستگی بانکی در تاریخ آمریکا بود.

۳) بانک هیپوریل استیت (Hypo Real Estate) – ۲۰۰۹

بانک هیپوریل استیت، یک بانک آلمانی که در زمینه تامین مالی پروژه‌‌‌های املاک و مستغلات فعالیت داشت، در جریان بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ دچار مشکل جدی شد. این بانک بیش از حد به وام‌‌‌های پیچیده و سرمایه‌گذاری‌‌‌های مخاطره‌‌‌آمیز در بازارهای املاک متکی بود. پس از بحران مالی، ارزش دارایی‌‌‌های بانک به شدت کاهش یافت و بانک نتوانست تعهدات خود را انجام دهد. دولت آلمان مجبور شد بانک را نجات دهد.

۴) آی‌‌‌سلندیک بانک‌ها (Icelandic Banks) – ۲۰۰۸

سه بانک بزرگ ایسلند یعنی گلنیتیر  (Glitnir)، لندسبنکی (Landsbanki)  و کاپتینگ (Kaupthing)  در جریان بحران مالی جهانی ورشکسته شدند. این بانک‌ها به شدت در بازارهای مالی بین‌المللی و به‌ویژه در اوراق بهادار وام‌‌‌های مسکن سرمایه‌گذاری کرده بودند. با آغاز بحران مالی، این بانک‌ها با ناتوانی در بازپرداخت بدهی‌‌‌ها و خروج گسترده سرمایه‌‌‌ها مواجه شدند. دولت ایسلند مجبور شد کنترل این بانک‌ها را به دست بگیرد.

۵) بانک بارینگز (Barings Bank) – ۱۹۹۵

بارینگز، یکی از قدیمی‌‌‌ترین بانک‌های بریتانیا، در سال ۱۹۹۵ به دلیل معاملات بسیار ریسکی یکی از معامله‌‌‌گران خود، نیک لیسون (Nick Leeson)، ورشکسته شد. لیسون با استفاده از معاملات آتی نیکی (شاخص بازار سهام ژاپن) به شدت درگیر فعالیت‌‌‌های پرریسک شده بود و زیان‌‌‌های هنگفتی به بار آورد. پس از افشای این زیان‌‌‌ها، بانک بارینگز نتوانست تعهدات مالی خود را پوشش دهد و در نهایت ورشکسته شد.

۶) رویال بانک اسکاتلند (Royal Bank of Scotland – RBS) – ۲۰۰۸

رویال بانک اسکاتلند یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های بریتانیا بود که در سال ۲۰۰۸ به دلیل بحران مالی جهانی دچار مشکل جدی شد. این بانک به شدت در دارایی‌‌‌های سمی و پیچیده سرمایه‌گذاری کرده بود و پس از سقوط بازارها، با مشکلات نقدینگی و زیان‌‌‌های بزرگ مواجه شد. دولت بریتانیا مجبور شد به طور گسترده‌‌‌ای بانک را نجات دهد و سهام آن را خریداری کند.

۷) سیتی‌‌‌بانک (Citibank) – ۲۰۰۸

سیتی‌‌‌بانک یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های آمریکاست که در جریان بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ با مشکلات جدی مواجه شد. بانک به دلیل سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار مرتبط با وام‌‌‌های مسکن با کیفیت پایین دچار زیان‌‌‌های سنگین شد. دولت آمریکا به ناچار به این بانک کمک مالی کرد تا از فروپاشی آن جلوگیری شود.

۸) نوردن (Nordea) – ۱۹۹۲

نوردن، بانک سوئدی که امروزه بخشی از گروه نوردئاست، در اوایل دهه ۱۹۹۰ به دلیل بحران املاک و مستغلات دچار مشکل شد. این بانک به شدت در وام‌‌‌های املاک سرمایه‌گذاری کرده بود و پس از رکود بازار املاک، با افزایش نرخ نکول وام‌‌‌ها مواجه شد. دولت سوئد مجبور شد این بانک را نجات دهد و برنامه نوسازی و اصلاحات مالی را برای جلوگیری از فروپاشی آن به اجرا درآورد.

۹) ایندی‌‌‌مک بانک (IndyMac Bank) – ۲۰۰۸

ایندی‌‌‌مک یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های ارائه‌‌‌دهنده وام‌‌‌های مسکن در آمریکا بود که در جریان بحران مسکن ۲۰۰۸ ورشکسته شد. بانک به شدت درگیر وام‌‌‌های با ریسک بالا و بدون وثیقه بود. پس از بحران مسکن، مشتریان به سرعت سپرده‌‌‌های خود را از بانک برداشت کردند و این امر منجر به از دست رفتن نقدینگی و در نهایت ورشکستگی بانک شد.

منبع؛دنیای اقتصاد

منبع خبر ( دنیای اقتصاد ) است و پایگاه خبری بیمه 24 در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 3349 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  90004519  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری بیمه 24 مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری بیمه 24 در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید